Verhuistips
Ontvang snel een vrijblijvende offerte
Verhuistips
Ontvang snel een vrijblijvende offerte
Verhuistips
Onderzoek wijst uit dat iemand gemiddeld om de zeven jaar verhuist. Verhuizen doe je dus niet zo vaak. Daarom hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet welke de verhuizing een stuk makkelijker maken.
Voorbereiden
1. Vraag tijdig een offerte aan voor uw verhuizing
Vraag tijdig een offerte bij ons aan voor uw verhuizing. Hoe eerder u dit doet, hoe meer keuze er nog is in verhuisdata. Vrijdagen zitten vaak als eerste vol, net als de laatste week van elke maand. Als u ongeveer acht weken voor uw verhuizing een offerteaanvraag doet bij ons, is er meestal nog voldoende plek in de planning.
2. Begin op tijd met opruimen
Als u lange tijd in een huis woont, gaat u vaak automatisch een hoop spullen verzamelen. Veel van deze spullen heeft u eigenlijk niet meer nodig, maar liggen nog wel op de zolder, in de kelder of in de schuur. Als u deze zaken vóór de verhuizing opruimt, scheelt dat een hoop ruimte en verhuiskosten. Het is natuurlijk zonde om deze spullen eerst te verhuizen en daarna pas uit te zoeken.
3. Maak duidelijke afspraken met uw aannemer
Gaat u uw nieuwe woning nog laten verbouwen? Maak dan duidelijke afspraken met uw aannemer. Onze ervaring is dat bouwbedrijven vaak niet aan de afgesproken opleverdatum kunnen voldoen. Maak daarom bij voorkeur schriftelijke afspraken met uw aannemer over de opleverdatum. Zo voorkomt u eventuele annuleringskosten wanneer uw verhuizing op het laatste moment gecanceld moet worden.
4. Informeer naar de verhuiskostenvergoeding
In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een verhuisvergoeding. Dit kan bijvoorbeeld bij uw werkgever wanneer u voor uw werk verhuisd of dichterbij uw werk gaat wonen. Ook wanneer u moet verhuizing omdat uw woning wordt gesloopt of gerenoveerd kunt u in aanmerking komen voor verhuiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding is wettelijk vastgesteld. Kijk voor de hoogte van deze vergoeding op de site van de Rijksoverheid.
5. Zeg de huur van uw woning op
Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar veel mensen vergeten in alle hectiek de huur van de woning op te zeggen. Dat kan kostbaar uitpakken, want u betaalt dat een hele maand huur extra. Over het algemeen kunt u de huur opzeggen tegen het einde van de maand, met een opzegtermijn van een maand. Dus wanneer u de huur bijvoorbeeld opzegt op 15 juni, eindigt deze op 31 juli.
6. Zet uw internet/telefoon- en tv-abonnement tijdig over
Geef uw verhuizing tijdig door aan uw internetprovider. Bij de meeste providers dient u de verhuizing minimaal twee weken van tevoren door te geven. Bij nieuwbouwwoningen adviseren we u om de verhuizing nog eerder door te geven. Soms moeten de kabels nog worden aangelegd, en dat kan veel extra tijd in beslag nemen.
7. Vergelijk gas/water/licht aanbieders
Een verhuizing is een mooi moment om uw gas/water/licht contracten nog eens onder de loep te nemen. Als u toch één en ander moet wijzigen, kunt u net zo makkelijk overstappen naar de meest voordelige aanbieder.
8. Licht de school van uw kinderen in
Geef uw verhuizing tijdig door aan de school van uw kinderen. Gaat u ver weg verhuizen? Vergeet dan niet om tijdig naar een school voor uw kinderen op zoek te gaan.
9. Vraag verhuisverlof
Vraag tijdig verlof aan om te kunnen verhuizen bij uw werkgever.
10. Vergeet het adres van uw gechipte hond of kat niet te wijzigen
Het komt vaak voor dat mensen bij een verhuizing vergeten het adres van de gechipte kat of hond vergeten bij te werken. Vergeet dat niet te wijzigen.
Inpakken
11. Gebruik professionele verhuisdozen
Er zijn veel aanbieders van verhuisdozen. Op internet en in bouwmarkten worden vaak heel goedkope verhuisdozen aangeboden. De kwaliteit is echter een heel stuk minder dan professionele verhuisdozen van een verhuisbedrijf. Doordat de kwaliteit van deze goedkope dozen slecht is, scheuren ze vaak en zijn ze niet goed te stapelen. In een verhuiswagen of opslagcontainer worden er soms acht volle verhuisdozen op elkaar gestapeld. Als deze dozen gemiddeld 20kg wegen, krijgt de onderste doos dus zo’n 140kg druk op zich. De meeste goedkope verhuisdozen houden dit niet. Het resultaat is dat alles inzakt en uw inboedel beschadigd raakt. Ook voor verhuisdozen geldt: goedkoop is duurkoop.
12. Pak servies luchtig in
Pak servies in met behulp van ons inpakpapier. Inpakken met kranten kan ook, maar deze laten wel zwarte vlekken achter op uw servies. Om te beginnen pakt u een stevige verhuisdoos. Op de bodem van de doos legt u vervolgens een laag van luchtige proppen met inpakpapier. Gebruik per glas of bord één vel (60×80) inpakpapier. Zet borden en glazen rechtop in de verhuisdoos. Als de doos vol is, stopt u nog een aantal luchtige proppen inpakpapier overal tussen. Zo kan het glaswerk niet bewegen.
13. Gebruik boekendozen voor boeken
Gebruik voor het inpakken van uw boeken en andere zware items onze speciale boekendozen. Wanneer u boeken inpakt in standaard verhuisdozen, worden de dozen al snel te zwaar.
14. Gebruik schilderijdozen voor schilderijen
De meeste schilderijen passen niet in een normale verhuisdoos. Omdat schilderijen kwetsbare items zijn, is het van belang dat u deze goed inpakt. Daarom adviseren we schilderijen, spiegels en televisies altijd in te pakken in een schilderijdoos. Zo weet u zeker dat de schilderijen goed beschermd zijn.
15. Gebruik garderobedozen voor uw hangkleding
U kunt al uw kleding inpakken in normale verhuisdozen, maar het gebruik van een garderobebox voor uw hangkleding is veel handiger. U kunt de kleding er snel en makkelijk inhangen. Daarnaast hoeft u de kleding niet opnieuw te strijken, dat scheelt dus een hoop werk!
16. Gebruik XL verhuisdozen voor de grote spullen
Zaken zoals dekbedden, kussens, lampenkappen en vazen passen vaak niet in een standaard maat verhuisdoos. Toch is het belangrijk dat deze goed zijn ingepakt. Daarvoor kunt u gebruik maken van onze XL Verhuisdozen. Goed inpakken van de grote items heeft twee voordelen:
- Uw spullen zijn goed beschermt
- Het ‘laden’ van uw inboedel in de verhuiswagen verloopt makkelijker en sneller
17. Maak de dozen niet te zwaar
Zorg ervoor dat de dozen niet te zwaar beladen worden. Een maximaal gewicht van ongeveer 15kg werkt het prettigst voor uzelf en voor onze verhuizers.
18. Geef alle kamers in het nieuwe huis een naam
Geef alle kamers in uw nieuwe woning een naam of een nummer, en zet dit op de etiketten van de verhuisdozen. Dan zorgen onze verhuizers ervoor dat alles in de juiste kamer terecht komt.
Eén dag voor de verhuizing
19. Zorg voor voldoende parkeerruimte voor de deur
Het is prettig als de achterkant van de verhuiswagen op de dag van de verhuizing zo dicht mogelijk voor uw deur kan komen. Houdt daarom zo’n 15 meter (aaneengesloten) parkeerruimte vrij voor de verhuiswagen. Dat zijn ongeveer drie parkeerplaatsen. U kunt de parkeerplaatsen vrijhouden door uw eigen auto(‘s) hier te parkeren, of door met uw buren te overleggen.
20. Wordt er een verhuislift gebruikt? Houd daar dan ook plek voor vrij
Wordt er bij uw verhuizing een verhuislift ingezet? Zorg er dan voor dat er voldoende opstelruimte is voor de verhuislift. Wanneer er parkeerplaatsen onder uw balkon of raam zijn, vragen wij u deze vrij te houden.
21. Diepvriezer ontdooien
Zorg dat uw diepvries voor de verhuizing volledig schoon en droog is. Wanneer uw diepvries niet ijsvrij is, kan het overgebleven ijs in de verhuiswagen gaan smelten, waardoor er risico op waterschade op uw inboedel ontstaat.
22. Zorg dat alles ingepakt klaar staat op de verhuisdag
Zorg dat alle dozen zijn ingepakt voor aankomst van de verhuizers. Op de verhuisdag bent u vaak erg druk met allerlei zaken, en is er vaak geen tijd meer om het inpakken nog af te maken.
23. Pak het koffiezetapparaat nog niet in
Onze verhuizers kunnen een kop koffie tijdens de verhuizing erg waarderen. Daarom is het handig om een koffiezetapparaat en een paar kopjes achter de hand te houden voor tijdens de verhuizing.
24. Check uw betaallimiet bij uw bank
Tijdens het uitladen kunt u bij onze voorman afrekenen per mobiele pin. Check vooraf of uw pin-limiet toereikend is.
Eén dag voor de verhuizing
25. Neem uw meterstanden op bij uw oude en nieuwe woning
Vergeet op de verhuisdag niet om de meterstanden van uw oude en nieuwe woning op te nemen.
26. Gas, water en elektra afsluiten indien nodig
Wanneer uw oude woning nog niet gelijk bewoond gaat worden, is het aan te raden gas, water en elektra uit te schakelen.